vrijdag 19 juli 2013

18-07-2013 Wowww Wat een dag... Discovery Cove !!

Vandaag begon de dag al behoorlijk vroeg. Om 6.45 uur ging de wekker. We hadden Discovery Cove besproken en wilde er vroeg zijn. Dit was voor mij de dag waar ik echt al een half jaar naar uitgekeken heb. Zwemmen met Dolfijnen zou wel 1 van de hoogtepunten worden van de dag maar ook de andere hadden natuurlijk erg veel zin in deze dag.
Om 7.30 uur zaten we netjes in de auto klaar voor een mooie dag. Iets voor 8 uur reden we de parkeerplaats op en het was nog prima te doen daar.

Wat ons de afgelopen dagen al meer opgevallen is dat de Amerikanen alles coördineren qua rijen en doorlopen naar de tafels in de restaurants.
Zo ook hier, je wordt eerst netjes welkom geheten en dan zodra er een balie vrij komt netjes daarheen verwezen.
Bij de balie werden we geregistreerd en kregen we de tijden voor het Sea Adventure en het Seahorse swimming toegewezen. ( dolfijnen ). Ook werden de paspoorten gecontroleerd en kregen we pasjes met foto zodat alles duidelijk was.

Eenmaal klaar, wij op naar binnen. Sea Adventure stond al om 9.45 uur gepland dus we moesten wat haast maken want tja we hadden thuis niet ontbeten omdat dat er daar allemaal bij inbegrepen was. Dus snel naar de lockers om alles op te bergen en op naar het eten. Alles zag er prima uit en keuze in overvloed !!

Na het eten was het omkleden, ja dat is daar een hele toer want je bent verplicht om heel de dag een wetsuit/swimvest aan te hebben. Klaar..... toen was het op naar het eerste avontuur. Daar aangekomen bleek dat we allemaal een wetsuit aan moesten daar en we hadden allemaal gekozen voor een vest ( had ook niemand ons daar gezegd ) dus terug en de vesten in de lockers en een wetsuit aan worstelen..... !!Keurig op tijd waren we weer terug. Op z'n amerikaans moesten we al onze gegevens invullen en tekenen zodat ze nergens aansprakelijk voor zijn. Ik extra voor Demi want die mocht alleen onder begeleiding. Na de instructie film en het oefenen van de handgebaren was het dan echt zover, We mochten onder water met onze Duikhelmen op !!
Petra mocht als eerste, gevolgd door Ronald, Toine en toen Demi. Ik vond het ook wel wat spannend hoe ze zou reageren als ze eenmaal onder water ging....... En ja hoor ik hoorde ineens, She is comming up..... Kind even in paniek want ja het was toch echt wel even eng om zo naar beneden te gaan ( en achteraf gezien vonden wij als 4 volwassenen dat ook allemaal ) maar na haar even gerust gesteld te hebben ging ze dan toch weer naar beneden en deze keer ging het super, wat een kanjer is het ook hé!!! Ik ben als laatste naar beneden gegaan van ons 5en. ( totaal was de groep 9 personen )
Eenmaal beneden ziet de wereld er echt heel anders uit. Door de helm kun je alleen recht vooruit kijken want links en rechts zie je wazig door de ronding en dus moet je dan echt je schouders draaien. Verder is het ook erg lastig om afstanden in te schatten en dus vergis je je regelmatig als je je bijvoorbeeld vast wil houden aan de reling. Ergens wel heel komisch.
Onze begeleidster schreef regelmatig wat dingen op een bordje zodat ze toch kon "vertellen" wat we zagen en ook was de dame erg van de grapjes dus al met al een prima gids onder water. We hebben een wandeling gemaakt langs de Haaien, tijdens de wandeling zwommen er diverse grote en kleine vissen om ons heen, en op een bepaald punt werden deze zelfs gevoerd toen werden het er ineens HEEEEL veel. Ook mochten we een hermiet kreeft en een krab vasthouden, een kriebelige gebeurtenis die Demi aan zich voorbij heeft laten gaan en het ons heeft zien doen. Tja toen was het helaas weer tijd om naar "boven" te gaan. Jammer maar helaas maar wat een super avontuur was dit zeg !!!! Eenmaal boven vonden we het allemaal toch wel een erg speciaal iets en was ook Demi erg blij dat ze het toch gedaan heeft !!! Kanjer !!!


Om even wat na te kunnen praten over onze belevenissen besloten we dat het tijd was om even wat te drinken en snaaien tussendoor. Want het was ondertussen ruim 10.30 uur geweest en om 11.45 uur stond het zwemmen met de dolfijnen op het programma. Na het tussendoortje toch eerst nog even de Lazy River in...... Tja de naam zegt het al. Een rivier met allerlei bochten en diepte verschillen van het water met rondom je een prachtige omgeving. Overal is wel wat te zien en dus is het echt genieten. Alleen bedachten we ons ineens dat we de tijd een beetje vergaten en dus zijn Toine, Demi en Ik even in een sneller tempo doorgegaan om op tijd te zijn voor de dolfijnen ( Petra en Ronald gingen niet zwemmen met de dolfijnen, die hebben dit al diverse keren gedaan, wel kwamen ze natuurlijk naar ons kijken en foto's maken !!!!! )Precies op tijd waren we er en we konden ons meteen melden. Ook hier weer van alles ondertekenen en een instructie film. Zo kom je al helemaal in The Mood. Ja en dan was het toch echt zover..... We gingen naar het water. Onze groep bestond totaal uit 8 personen, incl ons 3tjes. In het water, wat HEEEEEL koud is, kregen we eerst nog wat uitleg en ook werden er wat dingen over dolfijnen in het algemeen verteld. Ja en ineens kregen we een vis en dat was natuurlijk een teken van de dolfijn in aantocht. We mochten om beurten de vis richting de dolfijn gooien voor een eerste kennismaking. Wat zijn het super beesten zeg. Constant werd de dolfijn voor ons lang geleid en mochten we deze aanraken, overal behalve het gezicht en de lucht gaatjes. We vonden het een heel speciaal gevoel..... heel zacht. Toen was er even een momentje voor een foto, met z'n 3tjes achter de dolfijn en lachen maar. Constant was er een fotograaf en een video-man aanwezig om alles vast te leggen in de hoop dat we dit natuurlijk zouden willen kopen.Na de foto met z'n 3tjes was The Kissing Moment. Iedereen om beurten een kus geven aan de dolfijn, wat een speciaal iets vond ik dit zeg !!! Geweldig !!

Ja en dan is het moment van The Ride aangebroken, even een stukje het water inzwemmen onder begeleiding van een van de trainers en om en om mocht je aan de dolfijn "hangen". Rechterhand boven aan de vin, linkerhand een de "zij vin" en daar ga je...... wat een Heerlijk gevoel om door z'n krachtig beest zo soepel maar ook rustig voort getrokken te worden.

Na dit geheel werden er nog allerlei trucjes gedaan zoals dansen, zingen, draaien en ja er kwam zelfs een grote sprong. Als laatste klapstuk gingen er 3 dolfijnen tegelijk springen. ( van de diverse groepen die in het water waren) Altijd weer een geweldig gezicht om dit te zien en nu zeker van zo dichtbij.

Helaas was het nu tijd en gingen we het water uit. We werden meteen aan de fotograaf gekoppeld om te laten zien wat ze allemaal gedaan hadden. Meteen hebben we ook maar beslist wat we wilden hebben en ja dat kost wat daar. Maar ja dan hebben we ook wat. Gelukkig heeft ook Ronald nog veel foto's gemaakt en dus hebben we er nu volop.

Na dit avontuur was het tijd om te gaan lunchen. Ook dit was weer prima en hebben we heerlijk wat na zitten kletsen over beide "avonturen".
Omdat onze buikjes goed gevuld waren besloten we om eerst naar de vogels te gaan en eens te gaan proberen om ze te voeren. Ja dit lukte redelijk maar omdat er natuurlijk zoveel mensen met bakjes voer rondlopen hebben er soms ook genoeg van. Natuurlijk is er genoeg moois te zien qua vogels.


Het eten is gezakt en toen was het tijd om gewapend met snorkel en bril het zoute en koude water weer op te zoeken om eens naar de vissen en roggen te gaan kijken. Toine bleef op de kant om wat foto's te maken die is niet zo van het koude water, ook Petra bleef even op de kant en is later de Lazy River nog even ingegaan. Ronald, Demi en ik zijn wel gaan snorkelen. De kou was even wennen maar ging daarna prima. Blij dat ik gegaan ben want er zwommen prachtige vissen en roggen....... zelfs wel 1,5 mtr doorsnede en daar zwem je dan gewoon tussen. Prachtig om te zien.

Na een tijdje zijn Demi en ik terug gelopen en kwamen we Toine tegen die foto's aan het maken was bij de dolfijnen en zijn we met z'n 3tjes naar de Lazy River gegaan en hebben dit deze keer ook echt Lazy gedaan. Lekker rustig genieten van al het moois om je heen in warm zoet water deze keer. ( waar de dolfijnen en vissen, haaien, roggen zwemmen is het zout en koud) Aan het einde kwamen we Petra tegen en hebben we nog wat zitten kletsen in het water. Toen we het koud kregen zijn we eruit gegaan en zagen we dat Ronald al lekker onder de parasol lag bij de handdoeken.
Rond 16.00 uur begon het wat te regenen en besloten we om te gaan douchen. Ja aan alles is gedacht daar. In de douches is alles aanwezig van shampoo en badschuim, ideaal zo !!

Nu was het op naar de rij ( dat dachten we tenminste) om de foto's op te halen die we besteld hadden. De rijd viel heeeeel erg mee en dus waren we bijna meteen aan de beurt. Ronald regelde de gratis foto en Toine en ik ons pakket wat we besteld hadden. ja de keuze was op t complete pakket gevallen inclusief sleutelhangers, fotoalbum, cd, dvd en vergroting. Ach ja wie weet zien ze dit nooit meer. Dit pakken ze ons nooit meer af.

Eenmaal in de auto was het meteen door naar de villa omdat Ronald nog wilde bellen voor de raket lancering van morgen bij NASA. Dit gedaan en toen toch besloten om nog even een brood te halen en makkelijk te eten vanavond.

De rest van de avond werd er aan de blogs gewerkt en duiken we vroeg ons bedje in want morgen gaat om 5.30 uur de wekker.

Dit was echt een geweldige dag die ik nooit meer zal vergeten !!!!

Tot morgen weer.

4 opmerkingen:

 1. Wat een waanzinnige dag en jullie hebben er van genoten zo te zien. Dit is er een om nooit meer te vergeten.
  Lots of Fun!
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige dieren en een geweldige ervaring. Een mooie herinnering met leuke foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk om te lezen en zien dat jullie zo genoten hebben! Super dag.
  Ben ook erg benieuwd naar de lancering vandaag. Veel plezier, gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen