dinsdag 30 juli 2013

29-07-2013 Shoppen en Disney Magic Kingdom, Vuurwerk !!

Vanmorgen konden we een beetje uitslapen. Om 8.00 uur ging de wekker pas…. Hihi. Lekker douchen, ontbijten en om 9.45 iedereen paraat om te gaan. ( ook is er al een begin gemaakt met het pakken van de koffers want de komende 2 dagen wordt het laat s’avonds) Vandaag zijn we begonnen met shoppen. JC Penny staat als eerste op de agenda, een grote winkel met kleding en accessoires voor iedereen. Ik geslaagd voor een leuke spijkerbroek van Levi’s en dat voor $ 19,99….. En ja ook voor Demi wat gevonden….. Aangezien ze nu naar groep 8 gaat zal ze waarschijnlijk gala hebben aan het einde van het schooljaar en ja hier hingen erg leuke jurkjes voor een super prijs. Kind wist niet wat ze zag…. !!! Ook voor haar $ 19,99 kwijt voor een leuke jurk. ( beide excl de 7% tax ). Ook Toine na al veel gezocht te hebben een aar schoenen gevonden !! en ook Petra goed geslaagd dus  op naar de volgende stop: De Target….. op zoek naar een T-shirt maar helaas niet de goede gevonden. Nu door naar de MC Donalds voor een ijsje.

S’middags even rustig aan gedaan en Demi heeft er meteen gebruik van gemaakt om het zwembad in te plonzen. Wij verder met inpakken en het uitzoeken van de spullen want ja er blijven echt dingen hier achter…… oude shirts en ondergoed.

Toen was het tijd voor de rest van het programma, op naar Chili’s bij Championsgate.. Daar zouden we een hapje eten voordat we door zouden rijden naar: Disney Magic Kingdom.  Aangezien het altijd happy hour is daar dus ook 2 pilsjes….. Ook kwam de ballonnenman nog even langs aan tafel en heeft Demi keurig zelf in het Engels gezegd wat ze wilde ( ja ja ze leert het wel ) en dus een mooi vlinder resultaat !!!


Nu was het echt tijd om naar Disney te gaan. Op naar de parkeerplaats, geparkeerd in Scar 113 vandaag, weer goed onthouden. Dan het treintje in om vervolgens door te gaan met de monorail naar de ingang.Daar weer de gebruikelijke controles maar omdat het al bijna 16.30 uur was ging dit alles erg snel want er waren nu geen lange rijen.  Eenmaal binnen zijn we meteen even gaan winkelen want Demi was nog op zoek naar een setje van Rapunzel. Dit was al snel gevonden en ook ik een super tas met portemonnee gevonden. Toen nog even het “kerstwinkeltje” in daar. Hier vond Petra nog wat leuke dingen en gelukkig was de dame achter de kassa zo attent om ons aan te bieden onze spullen naar een centraal afhaalpunt te brengen waar we het bij het verlaten van het park op konden halen….. Was een super oplossing !!! Nu hoorden we ineens muziek en zagen dat er op het podium een show bezig was, deze even gekeken en ondertussen begonnen er wat druppels te vallen….. maar ach dat is hier alleen maar fijn om even wat af te koelen want dat was gisteren weer erg hard nodig. ( het weer is weer helemaal terug hier, warm en benauwd )
Na de show door gelopen naar: Space Mountain. Van de week was de wachttijd erg lang, nu zagen we 75 minuten en ja ook dit is natuurlijk behoorlijk maar Demi wilde er erg graag in en dus zijn we gaan staan in de rij. Ronald, Demi en ik. Toine en Petra hebben wat omliggende minder heftige attracties gedaan in de tijd dat wij binnen waren. Ook dit was weer een leuke achtbaan en ook nu weer een blije Demi. Gelukkig kan ze prima wachten en dus is het niet erg om in de rijen te gaan staan. 


Ook kwam er tussendoor nog een parade langs en ja natuurlijk hebben we die even gekeken.Nu was het 19.30 en ja we zagen heerlijke ijsjes dus die nog maar even eentje gepakt daar. Toen deze op waren liep het al tegen 20.00 uur en aangezien de Electrical Parade om 21.00 uur zou beginnen zijn we richting Main Street gegaan om een goed plekje te veroveren. Daar aangekomen was het er al erg druk. Ineens zagen we wat tape op de grond en aangezien ik dat nog kende vanuit Parijs zijn we daar achter gaan zitten/staan. Meteen ook even gevraagd en ja we stonden perfect !!! Toen was het dus nog een uur wachten. Even zitten ( op het hete asfalt ) even staan en wat mensen kijken. ( ja  er is hier heeeeel veel te zien ) Toen was het 21.00 uur en ja daar gingen de lichten uit en kwamen de wagens aan. SUPER.  Dat zijn de kippenvel momenten.  
Na 20 minuutjes was dit voorbij en nu was het dus weer wachten op het volgende: Het Vuurwerk !!!!!  Ja dat was toch wel het hoogtepunt van de dag. Ineens weer alle lichten uit en er kwam een hele show met licht projectie op het “rose kasteel”  echt geweldig alles kwam langs en constant een verloop van kleuren en figuren.  En toen ja toen kwam het vuurwerk…. Wowwwwwwwww, Geweldig, Super, Top…… Wat moet ik er nog meer over zeggen???? Geen idee het was echt iets om nooit meer te vergeten. We hebben er echt van genoten !!! 


Helaas was het toen wel tijd om naar huis te gaan, alleen doen we dit niet zonder eerst nog wat flesjes water gekocht te hebben want het was vreselijk benauwd en warm en voorlopig waren we nog niet bij de auto aangezien we niet de enige waren die naar huis wilden.  Rustig aan op naar het ophaalpunt voor onze gekochte spullen. Dit was zo klaar. Nu op naar de monorail…. Hier was het HEEEEL druk. Maar er reden er zo veel dat t soepel verliep.  Wel goed op elkaar letten want in zo’n mensen massa wil je elkaar niet kwijt raken. Van de monorail weer naar het treintje…. Ook hier weer druk. Na 5 treintjes wachten zaten we er dan toch in. En nu op naar Scar 113…. Ja hoor daar stond de auto. Op naar “huis”.Eenmaal thuis lag Demi al in bed voordat we er erg in hadden want die was echt helemaal op. Ook wij zijn haar voorbeeld gevolgd en binnen 15 minuten lagen we allemaal in ons bed na een super dag. Dag Disney we hebben genoten !!!


Op naar morgen.

2 opmerkingen:

  1. Super dag, mooie foto's ook.
    Wel vermoeiend maar geweldig om allemaal te zien.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een mooie foto's van het vuurwerk, ik weet uit ervaring dat het erg moeilijk is om er een beetje leuke fotos van te maken!

    BeantwoordenVerwijderen