maandag 29 juli 2013

28-07-2013 Disney Epcot

Vanmorgen weer op tijd de wekker want ja ook Epcot staat nog op het programma. Om 8.30 uur zitten we weer keurig met z'n allen in de auto. We waren er zo, dus voor 9.00 uur liepen we het terrein al op. Vandaag geen treintje want we stonden weer gunstig geparkeerd en lopen daar schrikken we niet van terug. Tassencontrole verliep vlot en alleen bij de ingang was het weer even druk. Ook vandaag moesten we ons apart opstellen ivm onze papieren tickets. ( de goede man daar vroeg hoeveel dagen we nog hadden op onze pas, 1 dus nog na vandaag, hij vond het maar vreemd dat niemand ons er op attent had gemaakt dat we andere pasjes konden halen zodat we dit "gedoe" niet elke keer hadden. )


Eenmaal binnen viel het nog erg mee met de drukte en zijn we meteen doorgelopen naar: Test Track. Na een wachttijd van ongeveer 20 minuten kwamen we in een voorkamer waar we zelf onze auto mochten ontwerpen, erg leuk om te doen. We hebben een hoop lol gehad want ja Demi wil natuurlijk heel wat anders als Toine.....hihi. Daarna weer even kort in de rij en toen op naar de eigenlijke attractie. We stapten in "onze" auto en gingen een soort test circuit af, gordels, banden, aerodynamica, reactie snelheid, weersbestendigheid en ja uiteindelijk natuurlijk ook de snelheid op een soort circuit. Je kon na alle testen zien hoe je score was met je zelf ontworpen auto en aan het einde het eind resultaat. Het geheel vonden we zo erg leuk !!!
Weer buiten, snel door naar het volgende: Soarin. Hierin zaten we met 8 personen naast elkaar en zo in 3 rijen. Hierbij leek het net alsof je aan het paragliden was en je over de skyline van Amerika diverse staten bezocht. Over zee, woestijn, bossen, steden in de avond met de verlichting, hoog door de lucht en over woonwijken. Ook kreeg je op verschillende momenten de geur erbij dus zo was het nog meer werkelijkheid. Een erg leuke attractie !!!!Na even een lekkere muffin gegeten te hebben zijn we doorgelopen naar: Living With The Land. Wachttijd was maar 5 minuten en ook al was het niet heel spectaculair. We vonden het wel leuk om gezien te hebben. We zaten in een bootje en werden langs het proces gevoerd van de groei van het landleven van Amerika. Diverse planten en dieren. Zowel op de grond als in de hoogte maar ook genetisch gemanipuleerde groenten zoals extra grote meloenen en pompoenen.Omdat we toch in de buurt waren ook meteen maar naar: The Circle Of Life gegaan. Dit was een film waar je op een luchtige manier duidelijk gemaakt werd dat we zuinig moeten zijn op de natuur en deze in stand moeten houden met alle planten en dieren erbij. Hierbij speelden Timon & Pumba van The Lion King een rol dus erg herkenbaar en ook de muziek was er erg mooi bij !!! Verder qua attractie niet heel spannend maar leuk om gezien te hebben.Na al deze dingen gezien te hebben zijn we aan de wandeling rond het meer begonnen. Hierbij kwamen we diverse landen tegen. Allemaal erg mooi opgezet, heel uitgebreid. De landen die we tegen kwamen waren: Canada, Groot Brittanie, Frankrijk, Marokko, Japan, Amerika, Italiƫ, Duitsland, China, Noorwegen en Mexico. Overal veel winkeltjes met echt de kenmerkende dingen van het land. Ook het personeel die daar in de winkeltjes en restaurantjes werkten kwamen uit dat land en spraken dan ook die taal. Leuk om te horen en zien. Het was een hele trip.

In Amerika hebben we ook nog een hapje gegeten en in Mexico hebben we nog een "attractie" gedaan: The Gran Fiesta Tour Starring The Three Caballeros. Met z'n allen in bootjes en daar kregen we met Donald Duck in de hoofdrol wat dingen te zien over Mexico. In Italiƫ stonden nog wat dames te dansen.Vanmorgen hadden we Demi beloofd dat we na de wandeling naar Nemo zouden gaan als de wachttijd niet te lang zou zijn. Dus zo gezegd zo gedaan..... Op naar: The Seas with Nemo & Friends. We konden weer zo doorlopen en werden in een soort "carnavals festival" karretjes gezet en zo kwamen we langs allerlei zee taferelen en ondertussen werd het verhaal van Nemo verteld met filmpjes tussendoor. Demi vond het leuk dus daar deden we het voor. En ach qua wachttijd stelde het niks voor en dus ook dit was leuk om gezien te hebben.

Nu was het op naar de uitgang...... Vanmorgen bij binnenkomst vroegen we ons al af wat de attractie toch was in de "grote bol" als je binnen komt maar aangezien we toen door wilden zijn we nu toch nog maar even gaan kijken en ook hier konden we zo doorlopen: Spaceship Earth. Wederom in karretjes ( Toine te laat met instappen en dus z'n been bijna vast tussen het deurtje haha ) Demi en ik lachen natuurlijk. Hier werden we rond geleid door de historie van de communicatie vanaf het stenen tijdperk tot nu. Ook dit weer niet heel bijzonder maar ook mooi gemaakt en om gezien te hebben.


Nu was het wel echt op naar de auto. Even een stukje wandelen en hup de auto in. Gelukkig onthouden we elke dag goed waar de auto staat want ga op die enorme parkeerplaatsen maar eens zoeken. In geval van nood bied wel de afstandsbediening/sleutel uitkomst want de auto's hier die toeteren als je ze op slot doet dus dat zoekt soms erg makkelijk.

Al met al een leuke dag en zeker niet iets wat we hadden willen missen. We hebben het ook veel langer volgehouden als verwacht. Gingen pas rond 16.15 uur naar de auto. Wel hielp ook het weer mee, niet heeeeeeel warm maar ook geen regen dus ideaal om in het park te blijven.

Onderweg naar huis besloten we om nog even naar The Loop te rijden om wat te shoppen bij Ulta, een soort ICI Paris..... leuk om wat rond te struinen en ook wat leuke dingetjes gevonden. Demi wat mooie kleurtjes nagellak, ik een nieuwe glazen vijl en Toine...... z'n gel die, die in Nederland bijna niet meer kan krijgen en achteraf gezien hier ook spot goedkoop. ( hier in de auto nog wel om gelachen want die word geproduceerd in Helmond, moet niet gekker worden !!! ) Ook zijn we nog even binnen gelopen bij: Books a Million. Erg mooie boeken en tijdschriften winkel.
Onderweg hierheen waren we nog wel in noodweer beland, de straten stonden blank en flink onweer. Demi vond het maar niks in de auto maar ja ook dat hoort er hier bij !!
Nu werd het toch wel echt tijd voor een hapje eten en aangezien we geen zin hadden in frietjes was de keuze gevallen op Olive Garden. Vorige keer erg lekker gegeten ..... helaas vond ik het deze keer echt een stuk minder. kan ook aan de keuze gelegen hebben natuurlijk.

Nu op naar huis waar we om 20.30 uur weer binnen stapten. Dus het was weer een lange dag!! Maar wederom een leuke en gezellige.

Op naar morgen weer.

5 opmerkingen:

 1. Tsjee...hebben jullie net de smaak te pakken, zit de reis er al weer bijna op. Extra genieten dus, die laatste daagjes! En wat een uitgelezen dag on naar Epcot te gaan...heerlijk als je overal zo kunt binnenlopen zonder noemenswaardige wachttijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dat ziet er wel super gaaf uit epcot.
  Wilde wij ook graag doen ,maar ja de tijd he!!
  Volgend jaar maar:)
  Geniet er nog maar lekker van de laatste dagen!!
  Gr de moolenschotjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verslag van Epcot, ons favoriete park, met mooie foto's. Fijn dat de wachtrijen meevielen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig park Epcot en leuke foto's.
  Met zo'n stortbui altijd rustig blijven rijden, geen gekke dingen doen;-)
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, wat hebben jullie een lange dag gemaakt zeg. Dat lukt ons niet hoor met onze twee pubers. Die zijn het veel eerder zat in een park. Nog veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen