woensdag 24 juli 2013

23-07-2013 Busch Gardens.

Vandaag ging om 7.30 uur de wekker en na een lekker ontbijtje zaten we om 8.20 uur in de auto. Weer keurig op tijd. De reis gaat naar Busch Gardens deze keer. Dit is wat verder rijden dus vandaar dat we op tijd weg zijn. Als we vertrekken is het qua weer erg lekker dus we hebben er weer zin in.

Onderweg valt er zoals elke dag weer genoeg te zien en we blijven ons elke keer weer verbazen. Wel zijn we ondertussen aardig gewend aan het links en rechts inhalen op de wegen dus zitten we veel rustiger in de auto.

Om 9.30 uur rijden we de parkeerplaats op en na keurig met het treintje voor de ingang te zijn afgezet kwam zoals elke keer het tassen ritueel weer en dan het scannen van de kaartjes inclusief de vinger afdruk. Eenmaal binnen liep het park aardig vol dus meteen aan de wandel. De zon kwam er al goed door maar door de vele bomen was het heerlijk zo buiten.

Bij binnenkomst zagen we meteen de krokodillen liggen.... flinke jongens en ook best een groot aantal.
Ik vind het heerlijk om in de achtbanen te gaan en gelukkig ben ik niet alleen want ook Ronald doet dit graag. Petra en Toine vinden het maar niks dus die bewaken de spullen... hihi. Demi kijkt elke keer hoe en wat maar ze is erg enthousiast om mee te gaan dus toen we bij de eerste aankwamen stond ze ook te springen om ermee in te gaan dus op naar de wachtrij met zn 3-tjes. De eerste achtbaan was de Cheetah Hunt een super leuk ding dus de dag was goed begonnen.

Toen we er na ruim 45 minuten uitkwamen was het tijd voor wat lekkers, dus zo gezegd zo gedaan. Even een break.Toen was het op naar het volgende..... We gingen een soort wandel route in en kwamen Chimpansee's tegen. Altijd leuk die beesten dus even de nodige kiekjes en helaas was toen die route afgesloten dus terug gelopen.

We zagen de lucht wat betrekken en dus zijn we even flink doorgelopen (wat nog een hele trippel bleek te zijn ) naar de volgende achtbaan die we volgens Ronald niet mochten missen : De Sheikra. Onderweg natuurlijk veel mooie dingen gezien en vastgelegd en ineens vallen er druppels..... En flink ook. Dus even schuilen in een winkeltje en tja daar meteen even rondkijken. Eenmaal weer iets droger weer verder gelopen en toen we bij de achtbaan aankwamen was het zeker nog niet droog maar er stond geen hele lange rij ( natuurlijk ook door het weer ) dus maar gaan staan alvast want rijden deed hij nog niet. Na even wachten begon de boel weer te draaien en schoot het best lekker op. Toen we bijna bij de poortjes stonden werd de boel weer stil gelegd omdat er onweer aan zou komen. na een kwartiertje wachten ging het spul weer aan de gang en waren we al snel aan de beurt. Hierbij zaten we in een rij van 8 personen naast elkaar en zo 3 rijen. Als je eenmaal zit gaat de bodem onder je vandaan en bungelen je benen dus los. ( wel even onze slipper uitgedaan ) En ja toen was het gaan....... Ik kan er verder maar 1 ding over zeggen .... een SUPER achtbaan. Echt helemaal geweldig.
Toine en Petra zijn in dat uurtje dat wij bij de achtbaan waren naar wat andere dingen wezen kijken want staan te niksen is ook zonde in z'n park. Een vogelshow met diverse beesten erbij zoals een "bearcat" ( zoek die maar op ) stinkdier, walibi, hondjes, poesjes, kakatoe, aasgier enzo.
Na dit zijn we in een treintje gestapt om zo een soort safari te maken en een rit door het park. Helaas moesten we er door het naderende onweer voortijdig uit.

Dus toen maar op naar een hapje eten en op dat moment begon ook de regen weer te vallen dus een prima timing alleen we zullen maar zeggen we waren niet alleen daar. Wel werden we prima vermaakt met een leuke muziek, zang en dans show dus genoeg te zien tijdens het eten. Ondertussen was het ook gaan onweren en werd het steeds drukker binnen. Na een tijdje werd het minder en zijn we weer verder gegaan. Wel langzaamaan richting uitgang omdat het weer niet beter werd. We kwamen nog langs de olifanten en daar even gekeken want de "keepers" gingen net wat uitleggen over de dieren. Altijd leuk.
Maar toen brak helaas de hemel echt open en viel het echt met bakken uit, leek wel Hollands weer. Dus even schuilen en toch maar besloten om de poncho's aan te doen onderweg naar de auto. Op naar de uitgang, met t treintje en snel de auto in. Eerst even langs huis gereden want we waren toch wel wat nat geworden dus om zo te gaan eten was niet erg fijn.

De keuze was vanavond gevallen op: LoneStar, steakhouse. Wederom heerlijk gegeten. wel blijft t wennen in wat voor rap tempo ze het eten voor je neus neerzetten ( al was het juist vanavond iets rustiger qua tempo) daarna was het nog even op naar de Walmarkt voor wat boodschapjes en dan toch echt naar huis en is het klaar voor vandaag.
Onderweg nog erg gelachen want Toine mocht de weg wijzen en tja dat valt nog niet mee hier.... hihihihi.

Eenmaal thuis weer lekker buiten bij het zwembad neergeploft en blog bijwerken.

Ondanks het slechte weer hebben we toch een prima dag gehad maar natuurlijk hopen we wel op beter voor morgen want dit was wel jammer als je heel de dag buiten bent.

Groetjes van ons 3-tjes.

1 opmerking:

  1. Ja, dat zijn pas "thrill rides";-)
    Aan mij niet besteed, ik ben ook meestal de "tassen oppasser".
    Mooie dag weer!
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen