dinsdag 23 juli 2013

22-07-2013 Disney: Magic Kingdom.

Vanmorgen ging alweer vroeg de wekker 7.00 uur ( al was ik voor de wekker al wakker vandaag ). Even snel douchen en ontbijten en om 8.00 uur allemaal klaar en weer in de auto. Op naar Disney. Vandaag stond Magic Kingdom op het programma. Park gaat om 9.00 uur open en aangezien we er nog niet zijn zodra we de auto geparkeerd hebben moesten we op tijd weg. Tegen 8.30 uur reden we de parkeerplaats op van Disney, Magic Kingdom. Al tijdje eerder waren we de Disney poort gepasseerd maar daarna volgen er verschillende afslagen naar de diverse parken. Toen de auto een plekje had moesten we een treintje in die ons naar het volgende punt bracht, dit was de monorail..... En ja toen waren we er dan toch echt. Wel natuurlijk eerst tassen controle op bommen en granaten maar dat zijn we ondertussen al gewend en dan zien we toch echt de entree verschijnen. Joepie !!!


Eenmaal binnen is het meteen de juiste sfeer en voelt het erg fijn. ( dit hebben we in Disney Land Parijs ook ) Meteen genieten geblazen. Het was al snel erg druk maar ja dat kan ook niet anders in het hoog seizoen. We lopen door de Main Street richting Roze Kasteel en we kijken onze ogen uit. Allereerst op naar Fantasyland want ja Demi zingt nu het liedje van Its a Small World al dus dat kunnen we maar gehad hebben..... We zagen dat Peter Pan, dat er tegenover ligt dicht is dus we hopen dat het open is als we eruit komen want ook hier willen we graag in. Maar helaas hij is nog dicht dus we lopen verder. We komen bij Haunted Mansion, een spookhuis, dus in eerste instantie doet Demi heel stoer en loopt mee maar al snel zag ik der gezichtje betrekken en wilde ze terug. Ik dus met haar terug gegaan en een plekje in de schaduw gezocht en rustig gewacht op de andere. Bij terugkomst vertelde Toine dat t ook niks voor haar was geweest dus een goede beslissing.


We lopen weer verder en het begint al vroeg erg warm te worden. We komen de Splash Mountain tegen en Demi en ik kunnen wel wat verkoeling gebruiken dus op naar de rij. Wachttijd 20 minuten dus prima te doen. We zagen dat iedereen er behoorlijk nat uit kwam dus we waren benieuwd. Maar ach met deze temperaturen is het zo weer droog. Eenmaal in de boomstammen ( de bootjes ) kregen we erg veel te zien onderweg met hier en daar een "val" naar beneden maar dat stelde nog niks voor, maar toen ineens gingen we nog verder naar boven en met een enorme vaart ineens naar beneden en daar werden we dus inderdaad behoorlijk nat. We hebben een enorme lol gehad samen.
Ook de Big Thunder Mountain zat er vlakbij en wilden we wel graag in maar hier was de wachttijd 50 minuten en dus hebben we een Fast Pass gehaald en zouden we dus later terug komen.We zijn weer terug gelopen want we wilden graag naar de Space Mountain maar ondertussen kwamen we langs de Peter Pan en deze was nu wel in werking dus maar in de rij gaan staan......welliswaar een uur wachten maar ach dat mag de pret niet drukken. Daarna door naar Space Mountain en daar bleek dat het wachten 80 minuten zou zijn, dit was net wat te gek en ook de Fast Pass was in deze qua tijd geen optie. Wel kwamen we nog langs Stitch's Great Escape !! .... Hier was de wachttijd maar 10 minuten dus dat meteen maar gedaan.
Nu wilde Demi graag naar iets van AriĆ«l en daar eenmaal aangekomen bleek de wachttijd  60 minuten te zijn maar ik ben toch met haar in de rij gaan staan want dit wilde ze heel graag zien. Wel eerst een flesje water geregeld want we stonden daar pal in de zon !! Ze heeft zitten genieten dus ja daar doe je het voor.

Nu hadden we nog zin in wat te eten want dit hadden we nog niet veel gedaan maar aangezien we op de terugweg een hapje zouden gaan eten hebben we een heerlijke chocolade koek gepakt. Dit was voor nu volop genoeg. Toen was het weer tijd om terug te gaan naar de auto, eerst in de monorail daarna weer in het treintje en dan op naar de auto.

Ik had voor de vakantie al aangegeven dat ik graag eens kreeft wilde eten en ja daar wisten Ronald en Petra een prima plekje voor. Dus we gingen op naar Red Lobster op de International Drive. Eenmaal aan tafel zaten we rustig de kaart te bekijken en ineens hoorden we zeggen: Goedenavond.... We keken op en onze ober bleek Hans te zijn, hij kwam uit Friesland dus ja meteen herkenning en we konden in het Nederlands bestellen deze keer. Weer eens wat anders. Het voorafje was heerlijk: Biscuits noemen ze het. Om de vingers bij op te eten. Nou ja toen kwam het..... Ronald en ik hadden kreeft besteld en ja we kregen een slabbertje, Demi kwam niet meer bij van het lachen...... Ook de tang en het mini vorkje vond ze lachwekkend. Toen kwam het eten.... oordeel zelf maar aan de hand van de foto.... Ik heb er van genoten !!!! Prima plek om kreeft te eten.
Nu was het de hoogste tijd om naar huis te gaan want het was weer een lange vermoeiende en vooral warme dag. Dus lekker douchen en plof buiten in een stoel met de laptop op schoot om jullie op de hoogte te brengen.

Op naar morgen weer. de dagen vliegen hier maar we genieten volop !!!

4 opmerkingen:

 1. Die sfeer in Disney herkennen wij helemaal. Dat missen we steeds een beetje als we naar Universal gaan.
  Grappig dat jullie ober een vries was.
  Nog heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie dag weer! Die slabbers zijn wel grappig en het eten ziet er lekker uit.
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk lobster, staat ook op mijn lijstje en de kids vinden dat ook lekker.
  Magical day en op naar de volgende, gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk en herkenbaar verhaal! Splash Mountain vinden wij ook helemaal geweldig!! Alleen die lobster is aan ons niet besteed :). Geniet van jullie verblijf (maar dat zal vast geen probleem zijn)!!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen